schwester-von-2changetheworld.jpg

Érezted már magad kívülállónak? Ha szerencséd van nem… Vagy éppen, hogy akkor nincs szerencséd, ha nem érezted magad annak?

Helyzet, személy, közeg, neveltetés válogatja.

Ha soha nem gondoltad/érezted úgy kívülálló lennél, és az életben komoly céljaid vannak, akkor sajnos rossz hírem van… Az életed el van cseszve. Kezdjük az elején.

Megszületsz, nevelkedsz, majd rájössz, hogy csak dolgozni akarsz, vagy csak egy csoport része akarsz lenni az egész életedben, akkor nincs gond, azzal, hogy sose voltál kívülálló, beillesz a rendszerbe, a rendszer meg beléd. Tiszta ügy.

Nagy céljaid vannak, vezető, vezér, innovátor, másoknak segítő, a világot megváltó terveid vannak. Számos ember, aki ilyen területre vetődik, az már érezte magát kívülállónak, meg nem értettnek, legalább egyszer, ha nem folyamatosan.

Ha nem érezte magát soha annak, akkor a rendszer benyelte, és csak azt hiszi, hogy újít, vezet stb. Valójában a rendszer egészének terveit viszi véghez.

Most nem valami összeesküvésről beszélek, hogy háttér hatalom meg ilyenek (arról a témáról majd máskor), hanem a világról, amelyben élünk, amely beállt egy pályára, és csak kevesen tudnak más úton menni, vagy akarnak egyáltalán.

Azzal nincs baj, ha másnak érzed magad, ha tenni akarsz valami nagyot. A világ lehet nem készült fel rá, de ha te igen, akkor a jövő is. Abban is biztos, vagyok, hogy találhatsz olyan embereket, akik melléd állnának, akik megértenek, meghallgatnak.

Most jön egy paradoxon. Ha sose érezted a kívülállóságot, de csatlakozol egy olyan emberhez, aki a rendszeren kívül van, akkor kitörhetsz a „Mátrix”-ból. A világot megreformálhatjuk. Mi, együtt.

Fenekestül ki kell forgatni a helyéből az egészet, úgy, hogy még Atlasz is elszédüljön.

Eljött a cselekvés ideje, az üres frázisok legyenek a múltéi.

Jelenleg nem élhetjük az életet, ami szeretnénk, vagyis csak nagyon kevesek, de el lehet érni a célt. Legrosszabb esetben is mi már nem éljük meg, de amit elindítunk, annak unokáink lesznek a haszonélvezői.

Te ki vagy? Behódoló, néma, mindent csak elszenvedő alany, aki sodródik, és csak beszél, de nem tesz semmit?

Vagy készen állsz arra, hogy tegyél magadért, kiállj a világért, és harcolj a jövőért?

Harcolni sokféleképpen lehet… Ha szeretnél tenni valamit, de nem tudod mit, vagy hogyan, akkor írj. Ha írsz köszöntelek a jövőben. Ha nem, akkor az is rendben van, ha neked jó úgy, ahogy most van.

Eszembe jutott egy filmjelenet, amely első fele most ide illik.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr816810855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása