abc___123.jpg

Az életben rengeteg kérdés van, melyekre folyamatosan keressük a válaszokat tudatosan, vagy éppen tudattalanul. Ez természetes velejárója mindannak, amit értelemnek nevezünk.

Biztos vagyok benne, hogy benned is rengeteg rejtély fogalmazódott már meg.

Miért érzek úgy, ahogy? Miért pont őt szeretem? Ki vagyok én? Mi az élet értelme? Mi a célom az életben? Van sors? Minden csupán véletlen lenne?

A sort még lehetne folytatni, és persze specializálni rád. Hogy téged pontosan mi mozgat.

Vannak válaszok, melyek talán soha nem lelsz meg, de az utat folytatni kell.

Egy igen hosszú utat. Ahhoz, hogy válaszokat kapj, számtalan út áll előtted, de a legszebb az egészben, hogy van lehetőséged választani.

Korábban már írtam, hogy szabad akarat nem létezik, ez igaz, de mégis elérhető, ha azt szeretnéd, hogy minden korábbi tapasztalatodon, és tudásosodon felülemelkedve hozz döntéseket. Azonban a legtöbbször nem kell ezzel foglalkozni, hiszen nem egészen véletlenül születtél meg ebben az életedben, így azon döntések, amelyeket hozol, azok, amelyeket meg kellett hoznod, hogy azzá válj, aki vagy, vagy akivé válni szeretnél, te vagy.

Kutathatsz válaszok után ad hoc módon, és lesz, ami lesz, tapasztalsz, amit tapasztalsz.

Elindulhatsz egyedül az úton, s azt teszed, és úgy ahogy te akarod, de ez a legnehezebb, és legfárasztóbb, csak az a baj, vele, hogy nem feltétlenül ismered a játékszabályokat.

Vagy feloldódhatsz, egy közösségben, egy szubkultúrában, egy társadalomban, s elfogadod, az ő szabályait.

Választhatsz egy mentort, lelki vezetőt, tanítót, egy mestert, vagy vallást, de ekkor okosan kell választani, mert sok tanító és egyház kihasznál, s nem biztos, hogy a te érdekeidet tartja szem előtt. Ez egy igen könnyű út, hiszen kész válaszokat kapsz. Ami nem jelenti azt, hogy ez rossz lenne, csupán tisztában kell lenni vele.

A jó tanító, elindít téged egy úton, és keretet biztosít a számodra, egy biztonsági hálót. Valószínű, hogy ebben az esetben is meghatározott szabályok vannak, hiszen azok mindig kellenek, de amikor te vagy a fontosabb, és nem a tanítás, akkor nem járhatsz rossz ösvényen.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr986928867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása