the_long_road_to_nowhere_2_by_gothicnarcissus-d25w5o9.jpg

 

Mindenhonnan hallani, hogy önmegvalósítás, és karrier. A társadalom szinte megszabja, hogy miben, hogyan és mikor lehet megvalósítani önmagunkat.

Az igazság az, hogy rengeteg más módja is van, sőt, ahány ember, annyi megoldás van az önmegvalósításra.

A probléma ott kezdődik, hogy nem olyan világban élünk, ahol mindenkinek megadatna az a szabadság, hogy azt (úgy, akkor…) tegye, amit akar. A gazdasági különbségek, az etnikai és vallási villongások, és az ostoba emberek túlsúlyban lévősége mind hozzájárulnak ahhoz, hogy erősen leszabályozott világban éljünk.

Rendkívül hosszú út áll az emberiség előtt, míg eljuthat arra szintre, hogy megvalósuljon, a talán utópisztikusnak ható elképzelésem.

Fajunk, inkább pusztít. Épít, nem is keveset, de a rombolás nagyságrendekkel több. Én úgy vélem az emberiség hiába szaporodik, jelenleg egy kihalásra ítélt faj.

Először a bolygónkat kellene megmenteni, aztán a jövőnket, és csak utána foglalkozhatnánk az önmegvalósítás mindenki számára elérhetővé tételével.

Az emberiség többsége, jelenleg önző, durcás kisgyerekként viselkedik. Csak az én, nem a mi. Az én érdekem előrébb való a mi érdekünknél. Csak azt tedd, amit mondanak neked, úgy ahogy mondják. Ne, gondolkozz, ne tanulj…

A vesztébe rohan a Föld „uralkodó” faja. De talán jobb is, mert nélkülünk lenne esélye az élővilágnak a túlélésre (persze egy aszteroida, szupervulkán, stb. esetén kevésbé).

Én hiszem, hogy van remény. Hiszek abban, hogy felül tudunk emelkedni az ostobaságon, az önzésen. Hiszem, hogy érdemes már manapság is foglalkozni az önmegvalósítással, hogy az elkövetkező koroknak példát állítva, megmutathassuk, hogy így is lehet. Az önmegvalósításnak nem kell azt jelentenie, hogy önző módon csak magunkkal foglalkozunk. Tökéletesen meg lehet teremteni, egy közösség részeként is, vagy igazából rengeteg módon.

Te is az ostoba, önző, nemtörődöm emberek csoportjába tartozol? Vagy a gondolkodó, toleráns, fejlődő emberek csapatát erősíted?

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr796655127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása