Kutya kötelességünk dolgozni magunkon, hogy jobbá váljunk, úgy emberként, mint csoportként, és emberiségként.

A fenti videó inspirált eme poszt megírására. A Dragon Ball (Z) minden idők egyik legjobb animéja, de most csak egy vonalat emelnék ki belőle.

A hősök mindig szemben találják magukat egy legyőzhetetlennek vélt ellenféllel/felekkel, azonban soha nem adják fel a harcot, de ami talán még fontosabb, mindig jobbá kellet válniuk ahhoz, hogy győzelmet arathassanak. Meg kellett haladniuk minden elképzelhetőt, de mindenekelőtt saját magukat.

Mi emberek a tudomány és ismereteink jelenleg tudni vélt állapota szerint nem vagyunk képesek szuper csillagharcossá válni, de így is meg van bennünk a lehetőség, hogy meghaladjuk akár saját magunkat is. Csak gondolj bele a történekem során hány és hány ember volt, aki valami szinte már földöntúli teljesítményre volt képes. Tudósok, felfedezők, katonák, művészek és uralkodók. Folyamatosan kell dolgozni, vért és verítéket pisilni, ha arról van szó, de képesek vagyunk rá.

Sok munka, kitartás, idő és tapasztalat kell hozzá, de nem lehetetlen.

Tudom, lehetőség is kell hozzá, mert a munka, család és egyebek mellett nem sok mindenkinek adatik meg, hogy megfelelő mennyiségű tudjon arra fordítani, hogy „meghaladja önmagát”.

Nem szerencsés helyzet, de nincs semmi gond. Jó helyre kell fordulni, a megfelelő emberrel beszélni, az ajánlottat olvasni. Ha érdekel, szívesen adok tanácsot, vagy közösen elindulhatunk egy úton. Vagy beszélj mással, esetleg kezdd el egyedül, de fontos, hogy dolgozz önmagaddal, és ne ijedj meg attól mire jöhetsz rá, hogy ki is vagy valójában.

Még a végén szuper csillagharcos válik belőled…

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr896581715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása