follow_the_leader_by_rednblackdevil-d81tgei.jpg

A világ sokszínű, ahány ember annyi vágy, képesség, motiváció, attitűd. Azonban bizonyos szinten szükség van mintákra, általános típusokra, ahhoz, hogy a világ működhessen, és haladjunk előre töretlenül.

Szükség van azokra az emberekre, akik vezetőnek születtek, vagy azzá váltak, kellenek az innovátorok.

Szükség van azokra, akik a vezetők alá dolgoznak. Akik talán nem annyira asszertívak, de legalább ugyanolyan, ha nem fontosabb alkotóelemei a világ társadalmának. Azok, akiknek meg kell mondani, hogy mit tegyenek.

A társadalmunk sokszor lenézi őket, a „szolgalelkűeket”, de ha belegondolunk, hol lennénk nélkülük?

A Föld dolgos fogaskerekei.

A vezérek, kik megalkotják a világ rendjét, elveket és eszméket adnak a világnak melyek lehetnek jók vagy rosszak, de mindenképpen hatással vannak a környezetünkre.

A dolgozók, akik pedig elvégzik, és megvalósítják, amit meg kell teremteni.

Fontos, hogy alárendeljük magunkat, egy munkának, egy célnak, egy ügynek.

Vagy éppen egy másik személynek, ha azt érezzük a megfelelőnek.

Miért kellene elítélni bárkit is azért, mert idejét és energiáját egy másik embernek szenteli, a társának, a családjának vagy egy tanítónak. Okkal teszi azt, amit tesz.

Így fejlődik a világunk, még akkor is, ha nem mindig látjuk az értelmet és a célt egyes tettek mögött.

A jövő igazolni fogja, hogy mindenkire szükség van. Kell a rossz és a gonosz, kell jó és a hős, kell a vezér és a követő, kell a változatosság és a mintázat.

Mindegy te hogyan definiálod magad, mindegy ki mit mondd, te az vagy aki vagy, vagy aki lenni akarsz. Nem szabad megijedni, hogy mit szólnak majd mások, hogy esetleg nem vagy eléggé önérvényesítő, vagy túl újító lennél. A más, az a más, nem te.

Sokszor ezért is szerencsétlen, mikor másokhoz kezdjük hasonlítani magunkat. Méregetjük a többieket, de ennek nincs értelme, mikor ők teljesen más egyének, más erősségekkel, más gyengékkel, más képességekkel, háttérrel stb.

Én totálisan alárendeltem magam egy ügynek, egy célnak, egy eszmének. Az emberek támogatásának, legyen szó bármiről. Ezen blogot is azért írom, hogy a világról kialakult egységes világképemet megosszam. Lehet egyetérteni, vagy vitatkozni, de szeretném gondolkodásra és cselekvésre bírni, akit csak tudok, hogy közösen jobbá tehessük a világot. A képesség mindannyiunkban ott van. Mindenkiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr646787157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása