Tegnap volt szerencsém élőben is látni Rubint Rékát, amint egy számomra meglepően nagy létszámú csoportot mozgatott meg nyílt téren.

A városban jártam, és mikor meghallottam, hogy lesz egy ilyen fitness óra, úgy döntöttem, mivel volt időm, ott maradok. Kíváncsi voltam milyen is a hangulata egy ilyen megmozdulásnak, és külön kíváncsi voltam arra, hogy élőben milyen Réka.

Megvallom, alapvetően ki nem állhattam a nőt, valahogy volt benne valami, ami mindig is irritált, de mint szakemberre mindig is tisztelettel tekintettem.

Élőben éreztem, hogy miért is rajonganak annyian érte. Nagyon tud motiválni, és jól csinálja, amit csinál. Nem mondom, hogy nincsenek továbbra is ellenérzéseim vele kapcsolatban, de mindenképpen élmény volt.

Miközben hazafelé tartottam elgondolkodtam azon, hogy mennyire is divatos lett az utóbbi években (évtizedekben?) a fitness, az ahhoz kapcsolódó tömegrendezvények, melyeken talán egyre többen vesznek részt.

Mindenki kalóriákat számolgat…

Időről időre jelennek meg új csodagyógyszerek, amelyektől, most már aztán tényleg lefogysz. A könyvesboltok és az internet is csordultig mindenféle diétával, étrenddel és edzéstervvel.

Folyamatosan jönnek ki az új minden eddiginél jobb, hatásosabb és gyorsabb módszerek, hogy az emberek elérjék az álomtestet.

Persze ez most csak egy divat, egy olyan divat ami milliomosokat és milliárdosokat termel világszerte.

Guruk jelennek meg, akikért ezrek meg tízezrek rajonganak, akik megveszik az edzésvideóikat, követik őket minden közösségi oldalon. Vakon, ellentmondást nem tűrően követik a szabályaikat, előírásaikat. Aztán, ha felkarolnak valami új módszert, akkor abból világraszóló trend kerekedik.

Az arcuk ott van mindenhol. Óriásplakátokról figyelnek minket, hogy eleget mozogsz-e, és azon termékeket fogyasztod-e, amelyeket ők mondtak, esetleg a saját cégük ételeit, táplálék kiegészítőit. Nem lehet elkerülni őket.

Egy új vallás született meg, amely sikeréhez nagyban hozzájárultak a filmek, celebritások, klippek, újságok. Mindenhol a szép, vékony embereket mutogatják és hangoztatják, hogy szarul nézel ki, változtass. Az énképek rendkívül súlyosan károsultak, de ez nem baj, áhh, dehogy, mert itt vannak a posztmodern kor messiásai, akik félistenek módjára utat mutatnak.

Kivezetnek minket a fényre, ahol mindenki csak vékony, meg edzett lehet.

A duci már rossz, nem szép. A kövérekről meg ne is beszéljünk…

Az új megváltók is csak emberek. Szerencsés emberek, mert a tömeg a vállukra vette őket, és teherautóból öntik nekik a pénzkötegeket.

A legnagyobb baj az, amilyen kizáró tud lenni ez az egész fitness rendszer. Aki kilóg a szigorú keretek közül, azt elítéli. Kimondva, kimondatlanul, de negatívan megítéli.

Az egészség és a mozgás természetesen rendkívül fontos. A túlsúly veszélyekkel járhat, ahogy igazából minden más is a világon.

A fitness vallása sokszor nem veszi figyelembe, hogy a legtöbb embernek nem adatik meg a rendszeres edzés lehetősége (pénz, idő, körülmények…). A világunk nem erre van szabva, sokan mégis azt „tanítják”, hogy ha nem csinálod, béna vagy, és ez a bajod, meg az a bajod. Ez elszomorító.

A boltok dugig vannak mindenféle táplálékkiegészítővel, gyógyszerrel. Ki tudja, hogy tényleg olyan egészségese-e a szedésük. Hatalmas pénzek mozognak itt, nem biztos, hogy minden esetben azt kapod, ami a dobozra van írva.

Eresítőt, meg vizesítőt, meg tömegnövelőt, fogyasztó, diétás, itt meg ott zsírégetőt szedetnek velünk, amik nem szükséges dolgok, de a vallás az vallás. Mutat egy képet, és ahhoz kell igazodni.

Most sokan mondhatjátok, hogy a Réka meg nem tudom még ki nem csinál ilyet, és tényleg minden egészséges meg jó, amihez nevét adja. Lehet, nem vizsgáltattam be az ápdétes cuccokat. Az azonban tény, hogy mocskosul meg lehet gazdagodni az „egészséges életmód”-ból. Nem mondom, hogy minden, és mindenki rossz, aki ilyennel foglalkozik, mert nem. (Az egészségünkre oda kell figyelni) .Plusz nem is ismerem őket személyesen.

A lényeg, hogy nagyon sok ember elvakult hívő lett, és csak a gurujai és a vallása alapján ítél. El kellene fogadni, hogy nem mindenki akar/tud edzeni, meg sokat mozogni, meg csak „egészségesen” táplálkozni. Ne ítéljünk el valakit azért, mert nem csatlakozott a divathoz, nem hívő.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr876473849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása