Black_french_manicure_by_Sonnenfinsternis13.jpg

 

Az észak-karolinai egyetemen négy férfihallgató egy érdekes eljáráson dolgozik, hogy csökkentsék a nők megerőszakolásának számát: manikűr.

A technikai részletekkel nem vagyok tisztában, de ez most nem is érdekes. A lényeg, hogy, ha egy nő az általuk kifejlesztett manikűrrel rendelkezik, és buliban, társaságban van, akkor, ha beledugja az ujját az italába, az színváltozáson esik át, és jelzi, hogy abban bizony drog van.

Az elgondolás jó, ha már egy nőnek is segít, hogy elkerülje az erőszakot, de a probléma nem itt van.

Nem a nőket kell felszerelni az erőszak ellen, hanem a férfiaknak kell megtanítani, hogy ne erőszakoljanak meg senkit.

Amerikában főleg, de szerintem a nyugati társadalmakban is elterjedtek a különféle eszközök, és módszerek, amelyek segíthetnek a nőknek.

Taxi, síp, sokkoló, gázspray, önvédelmi csoportok…

„Olyan, mintha már külön adót vetettek volna ki rájuk, csak azért mert nők.” (Liz Plank)

Miután megtörtént a bűncselekmény, kezdődhet az áldozatok hibáztatása. Mi viseltél? Hogy viselkedtél?

Általában a nőket vonják felelősségre (nem a törvény előtt, de addig legtöbbször el sem jutnak az esetek) mert biztos, ők voltak túl kihívóak.

Ja, persze, nem hagytak más lehetőséget a szegény drága pasiknak, mint az erőszakot…

Hagyjanak már az ilyen szövegekkel. Ha nem akarok megerőszakolni valakit, akkor lehet bármi, nem fogom megtenni. Ha pedig meg akarom tenni, akkor mindegy milyen kihívó, vagy mit visel.

Az erőszak után jön a szégyenérzet állapota. Számtalanszor a nők nem is jelentik, hogy mi történt velük a szégyen miatt. A szégyen az, hogy megtették velük, a szégyen az, hogy nőknek szégyenkezniük kell. Nem azt mondom, hogy legyenek büszkék rá, hanem hogy el merjék mondani, és ne kelljen attól rettegniük, hogy a külvilág mit reagál majd.

(A férfiak ellen elkövetett nemi erőszakról majd máskor írok.)

Szóval műkörömmel az erőszak ellen. Ilyet is csak férfiak találhatnak ki. Én nem tartom megoldásnak, csak egy újabb olyan eszköznek, amit meg lehet vetetni a nőkkel, akik már amúgy is félnek attól, hogy megtalálja őket egy szexuális ragadozó.

A gond a férfiaknál van, nem a nőknél ebben a témában.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr256648031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Up! 2014.08.29. 22:25:56

Nem zárat kell venni, csak megtanítani az embereknek, hogy ne törjenek be... sok szerencsét!

Nazareus 2014.08.30. 09:27:09

Dél-Afrikában olyan óvszert fejlesztettek ki a nök számára, amelyet felhelyezhetnek a hüvelybe, és ha egy férfi bedugja oda a szerszámát, akkor egy csomó hegyes tü akad bele ami elég fájdalmas és csak orvos tudja leszedni.

A nagyon sok nemi eröszak miatt fejlesztették ki.

Tamás Szőke 2014.08.30. 12:14:53

Nem csodálkozom azon, hogy Afrikában egy radikálisabb módszert fejlesztettek ki. Viszont egy egyszerű, de hatékony megoldás. Csak bent ne maradjon, mikor a férj/barát hatolna be...

Hanastazia 2014.08.31. 08:30:05

És ugyan hogyan szeretnéd megtanítani nekik, hogy ezt ne csinálják? Úgy írsz erről, mintha a férfiak nem lennének tisztában azzal, hogy a nemi erőszak büntetendő. A posztodban nem hozol fel semmi használhatót, csak lehúzol egy terméket, ami az első lépés egy biztonságosabb bulizáshoz! Azért kíváncsi leszek, hogy ha a 17 éves lányod megy diszkóba, meggondolnád-e kétszer, hogy befektess-e egy ilyen körömlakkba.

tisztapista 2014.08.31. 08:50:41

Örülök, hogy realista vagy. Ja, nem.

Az ismert történelem alatt, kb. 4000 év óta tele vagyunk írásos forrásokkal, amelyben férfiak nőket erőszakolnak meg. Vagy háborúban, vagy békeidőben, de mindig is volt egy söpredék, aki ezen szórakozott.

Erre te jössz azzal, hogy a férfiakat kell megtanítani arra, hogy ne erőszakoljanak meg senkit. Hajrá!

Szerintem kezdd a nyóckerben, és magyarázd el egyenként a férfiaknak, hogy milyen csúnya dolgot csinálnak.

A koporsódat majd bekenjük a cikkben szereplő körömlakkal.
süti beállítások módosítása