A világunk sok tekintetben megrekedt. Az emberek egyazon sémák szerint élik életüket újra meg újra, generációról generációra. Van, ami változik, például az egyre inkább mesterséges környezetünk, a városainkkal vetekedő szeméttelepeink.

Divat lett a szelektív hulladékgyűjtés, de ettől nem lett környezettudatosabb a legtöbb ember élete. Beálltak a sorba, követve a divatot, hogy elmondhassák, ők aztán mennyire figyelnek a környezetvédelemre. Figyelnek, egy frászt, a környezettudatos élet nem egy tettből áll, az egy életforma.

A nők szavazati jogot kaptak, már majdnem minden munkakörben dolgozhatnak, igen magas pozíciókig is eljuthatnak. Igen, de az csak egy igen kis létszámú csoport. A nagy átlag a mai napig kevesebbet keres, a ranglétrán alsóbb helyet foglal el. A terhes nőket pedig nem szeretik foglalkoztatni a munkaadók. Már hosszú ideje tart a női egyenlőségi mozgalom, de nem tudom mikorra járhat teljes sikerrel, és hogy ebben a felvilágosult, civilizáltnak mondott világban miért nem sikerült eddig? A több évezredes beidegződéssel szokták páran magyarázni. Baromság, ha tanítom valamire a gyerekem, akkor azt magévá teszi.

De még mindig túl sokan vannak, akik rossz mintákat közvetítenek. Ha az emberek összefognának, akkor egy generáció alatt megváltozhatna minden.

Az egyenlőtlenségért a férfiak és a nők egyaránt felelősek. A férfiak makacsak tudnak lenni, a nők meg önértékelés zavarosak és fordítva és átlósan… Az is gond, hogy mindenki harcnak, és küzdelemnek tekinti a helyzetet, pedig a legcivilizáltabb faj lennénk elvileg.

A világ egy jelentős része mind a mai napig hisz a tündérmesékben, ezért elítéli a melegeket, de az ok számukra is homályos, mert talán maguk sem olvasták szent irataikat a legalaposabban, ha valamit betartanak annak szabályai közül, és arra a könyvre hivatkoznak, akkor tartsanak be mindent. Üdv, a prehisztorikus korban!

A celebek és a sztárság utáni vágy sokak elméjét elhomályosítja, és emiatt generációról, generációra életképtelenebb egyedek keletkeznek, akik embernek csúfolják magukat.

A végtelenségig sorolhatnám, hogy mennyire is van elcsesződve a világ, de nem teszem, mert nem a hibákra kell koncentrálni, hanem a jövőre, és a megoldásra. Arra hogyan tehetnénk jobbá a világot.

Várhatunk, amíg magától megoldódik, vagy más megoldja helyettünk, mi meg majd helyeslően bólogatunk, hogy mindig is támogattuk ám őt is meg az ügyet is… blablabla.

A legegyszerűbb egy globális anarchia hullám lenne, ami elsodorna minden nagyvállalatot, kormányt, tőzsdét és a teljes civilizációt, majd kezdhetnénk elölről.

Azonban tehetünk más módon is a világunk jobbá tételéért.

Vagy képezzük magunkat, hogy tudatosan úgy éljünk, olyan mintát közvetítsünk, ami a mi és mások és a jövő generációinak is szebbé teheti az életét, vagy forduljunk olyan szakemberekhez, akikben megbízhatunk, és akik segítenek a tudatos élet elérésében.

Én magam igyekszem minden tettemmel egy tudatos, toleráns, folyamatosan fejlődő élet üzenetét közvetíteni. Akik hozzám fordultak segítségért vagy fordulnak majd a jövőben, azoknak az embereknek az életében is arra törekszem, hogy elinduljon a pozitív változás a tudatos élet megteremtéséhez.

Változtathatunk, bárki és bármikor. Tény.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr536481989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása