A YouTube-ot lehet sok mindenre használni. A világ nagy része cicás videókat néz rajta, mások videó DJ-t játszanak. Igazság szerint majdnem mindent megtalálhatunk rajta, amire vágyunk. A feltöltött videók között igazi gyöngyszemek is találhatóak. Remek csatornákat fedezhetünk fel, melyek sokszor mondanivalóval is szolgálnak, vagy csupán eredeti és szórakoztató humorral bírnak. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy visszatérő elemként időről időre ajánlok csatornákat, melyekre érdemes feliratkozni, vagy videó sorozatokat.

Elsőként a Cracked csatorna egyik legjobb szériájára hívnám a figyelmet. After Hours…

 

Adott 4 állandó szereplő, akik mindig ugyanabban a vendéglőben, ugyanannál az asztalnál ülnek, ugyanabban a pozícióban. Valamelyikük felvet egy témát, és négyesben megvitatják, mígnem valaki olyan eszmefuttatással áll elő, hogy megnyeri a vitát.

A világ legfontosabb kérdéseit beszélik meg: kinek a szuperereje lenne a legjobb, melyik legjobb túlvilág, alternatív realitás, mi a Pixar titkos üzenete…

Mint láthatjátok, nem a legégetőbb témákról beszélnek, de éppen az a szép benne. Sztereotíp geek, nerd, viták. Egyik barátom, miután megnézett egy videót tőlük, azt mondta olyan volt, mintha „cocain trip” lett volna (nem mintha élet volna már valaha a szerrel, csak tájékozott…).

Nem tudom szándékosan vagy sem, de számomra az egész világunkat kritizálják ez által.

Teljesen fölösleges témákról beszélnek, amelyek csak egy szűk réteg számára jelentenek bármit is. Megláthatjuk, hogy a mi beszélgetéseink is sokszor mennyire kicsinyesek és semmitmondóak, hogy milyen baromságokról is tudunk vitatkozni, amelyeknek az égadta világon semmi értelmük. Mit vegyek fel, miért nem hívtál, ki az a nő/pasi, jaj, az enyém nagyobb… Elképesztő marhaságokról tudunk vitázni.

A másik, amit nagyon tetszik, ahogy szinte minden mögé tudnak összeesküvés elméleteket gyártani. Ez nagyon jellemző az emberre. Ha a tej hamarabb romlik meg, már abból ufókra tudnak egyesek következtetni, vagy komcsikra, vagy a kormányra (a lista tetszés szerint a végtelenségig folytatható). Ha valami nem tetszik, nem értjük, kizártak minket, akkor elképesztő összefüggéseket tudunk kreálni a valójában össze nem függő történések között is.

Lehet, hogy ezeket csak én látom az After hours mögé, ami valójában csak egy rendkívül szórakoztató sorozat, és néha tényleg elgondolkodtató.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr236484615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása