FREEDOM_by_amitrichard.jpg

A rendszer, amelyben élünk, sok tekintetben nem támogatja az önmegvalósítást a kiteljesedést. Most nem kifejezetten a magyar romokról beszélek, hanem úgy általában a világról, és a korról, amelyben élünk.

Sokan mondhatnák, hogy rengetegen megvalósították már magukat ebben az időben. Ez igaz, sok embernek sikerül kitörnie azon keretek közül, amelyeket a világ, a társadalom, a gazdaság, a politika alkotott meg, azonban ők sem mindig tudnak megfelelően felülemelkedni, mert az adott keretek, adottak maradnak.

Az önmegvalósítást számtalan ember a karrierrel teszi egyenlővé, azon belül is az üzleti és pénzügyi előrelépésre helyezve a hangsúlyt.

Karrier bármi lehetne, az anyaságtól, a szép házig, az egyedül megvarrt pulcsitól, és szép versig… Ahány ember, annyi karrier.

De nem ilyen világban élünk. Olyanban élünk, amely megmondja mit tegyél, mikor tegyél, hogyan és kivel. Nincs kibúvó.

Ha enni akarsz, élni és szaporodni, el kell sajátítanod a játékszabályokat, amelyekkel nem lehet játszadozni. Vagyis lehet, de akkor az utcára, vagy börtönbe kerül az ember, esetleg egy remeteként elvonulhat a világtól.

Megmondták, hogy milyen keretek között lehet önmegvalósítani, és sokszor fel sem tűnik, hogy valóban nem önmagunkért tettünk valamit, még ha úgy is látszik, nem magunkat valósítottuk meg, hanem, amit a világ kirótt ránk.

Az életed egyharmadát töltsd iskolában és tanulj olyan dolgokat, amiknek semmi értelmük, hasznuk… Dolgozd végig az életed, akár akkor is, ha semmi közöd, érdekeltséged nincs azzal munkakörrel, és már az öngyilkosságot fontolgatod az állandó mókuskerék csikorgásától… Alapíts családot, még akkor is, ha nem engedheted meg magadnak…

Ami igazán érdekelne, amiben megtalálhatnád az utad, arra már nincs időd, energiád, pénzed. Minden drága, de a pénz kevés, és enni kell, meg a gyereket iskolába küldeni…

Jogosan merülhet fel a kérdés, ha ennyit tudok erről, akkor valami kiutat is tudnom kell…

Így van. Létezik kiút ebből a rendszerből… Én pedig tudom, mi az…

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr766767405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása