20140116szerelemegyaltalan-nincs-egyenloseg-a-nemek.jpg

A blogon még kevésbé foglalkoztam specifikusan a nők helyzetével, jogaival és úgy általánosságban a női nem hatásával, szerepével, lehetőségeivel a világban, pedig az egyik legmeghatározóbb téma az életemben: a nő, és majdnem minden, ami kapcsolódik hozzá. A Heroes-ban mondták: "Save the cheerleader, save the world." Kicsit átfogalmazva, de ebben hiszek, ezért is dolgozom és küzdök. Úgy vélem több, ha nem minden, globális kérdés esetében, a megoldás egyik kulcs a nők, és az ő helyzetük. Ezért is támogatom, és segítem őket.

A világban, akármennyire is úgy látszik, egyenlőség van a férfiak és a nők között, ez nem igaz. Számos esetben a hölgyek még mindig hátrányos helyzetben vannak a férfiakhoz képest (bérezés, karrier, hatalom, jogok…).
Néha ők maguk okozzák a hátrányt (mert elhiszik, hogy valamire nem képesek, vagy nem nekik való), néha a társadalom és a férfiak (a férfiúi presztizs, a sok ezer éves társadalmi berendezkedés maradványai). Természetesen vannak olyan esetek is, amikor a férfi van hátrányban (válás utáni gyerekelhelyezés, erőszakos, aggresszív női partnernek való alávetettség, amit a társadalom nem igazán tud elfogadni).

Így rendkívül szerencsésnek tartom magam, hogy gender kérdésekkel foglalkozom, egy olyan témával, amit leginkább nők kutatnak, amiről leginkább ők írnak. Férfiként rendkívül relevánsnak gondolom, hogy ezzel foglalkozzam, és új színt vigyek a gender témába. Valami újat, valami mást... Mert a kérdést sokszor nagyon egyoldalúan kezelik, pedig az egyik legösszetettebb témáról beszélünk, a lényeg, hogy nem szabad szűklátókörűvé válni, és átsiklani fontos pontok felett.

Célom egy olyan szervezet kiépítése, ahol a nők teljes körű támogatásban részesülhetnek, bármilyen fizikai, mentális, vagy lelki elakadásuk, problémájuk, kérdésük van.

Egy hely, ahol közösségek szövődhetnek ebben az elidegenedett világban. Egy fórum, ahol nem léteznek tabuk. Egy környezet, ami befogad, és elfogad.

A jövőben tehát ilyen témájú írások is kerülnek az oldalra.

men-of-quality-women-rights.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr806537871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása