legalize_gay_by_svea_jillczech-d7wvelx.jpg

A fenti képpel a Deviantarton találkoztam. Az üzenettel teljes mértékben egyetértek, de kiegészíteném azzal, hogy a világnak és az emberiségnek sokkal szélesebb körű egyenlőségre van szüksége.

Igen, a világban a homoszexualitást még mindig sok helyen bűnnek tartják. Elítélik a biszexuálisokat, a transzneműeket is. A vallási és etnikai villongások pedig szintén nagy erővel hatnak. A maradi, ostoba emberek egyelőre többen vannak? Mi, akik igyekszünk változtatni, és progressziót teremteni, nagyon sok eleven fallal találkozunk, de talán van remény.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a mi úgynevezett fejlett nyugati társadalmunkban is milyen hátrányos megkülönböztetésekkel találkozhatunk a mindennapok során, nem csak a fentebb felsorolt kritériumok szerint, de például abból is fakadhat a diszkrimináció, hogy valaki férfinak vagy nőnek született-e.

A nők sokkal több egyenlőtlenséggel találkozhatnak (fizetés, karrier...), de a férfiak is szembesülhetnek ilyen helyzetekkel, például a gyermek elhelyezési ügyekben vagy, ha olyan szakmát szeretnének, ahol többségében nők dolgoznak.

A pozitív diszkrimináció is elterjedt jelenség, ha szép vagy, jók a kapcsolataid, kevésbé vagy kompetens, de jól adod el magad vagy hasonlók, akkor nyert ügyed van.

Végezetül, ugye, hogy minden kampányt könnyebb eladni, ha csinos nőkkel csinálják...?

A bejegyzés trackback címe:

https://szoketamas.blog.hu/api/trackback/id/tr576645139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása